Je čas být proti

Tak i na naší malé dědině se volilo pro vstup do EU. Následujícím poměrem ANO – 353 x NE – 71. Účast byla 57,7%. Nečekal jsem tak jednostranný výsledek. V té masáži hlav v minulých týdnech některé podstatné věci nezazněly. Vadí mi to a nezáleží na tom, že sám osobně jsem pro. Ať už z důvodů, že ožívají myšlenky mého oblíbeného J. A. Komenského, či z jiných. Pokud někdo z vás narazil např. na druhé letošní číslo časopisu A-kontra, tak si mohl přečíst aspoň recenzi na knihu Odvrácená strana Evropské unie (vydalo nakladatelství Paradigma.SK), ve které jsou některé z nepříliš známých skutečností zmíněny. Proč být pořád v řadě? Jiný pohled, navíc je-li podložen fakty, neškodí. Připomínám, že za čtení stojí taky Britské listy.

JEN TAK NA OKRAJ:
Literární vložka v A-kontra asi čtenáře poezie příliš neuchvátí, ale dovolím si ocitovat úvod a závěr z veršů autora skrývajícího se pod pseudonymem DADAník. Třeba jenom jako příznak toho jak nutné je mít pro média nepřítele:

***
Když poserem se po kulajdě
vinu dáváme jen al-Kájdě

Když v prdeli nás svědí hlísti
můžou za to teroristi


Však ničeho se neboj už!
Hlavu vzhůru, zdraví tuž!
Vpřed vede nás Walker Bush!

5 názorů na “Je čas být proti”

  1. Jakub Grombíř

    Čertví, jak by to dopadlo, kdyby kampaň probíhala jinak: o schopnosti našich občanů samostatně se rozhodovat si nedělám iluze. Každopádně po referendu nevládne žádná euforie, noviny to spíš prezentují jako nutné zlo – trošku to připomíná situaci po Mnichovu…

  2. Jakub Grombíř

    Je to možná přehnané srovnání, ale ta apatie ve společnosti (vůči čemukoli) rozhodně neslibuje nic dobrého.

  3. Ani já nejsem ze současného stavu nadšený. A s tou apatií máš pravdu. Ale co s tím?

Můžete zanechat komentář: