Kam se poděl?

Už jsem z toho otrávený. Otevřu noviny: Březen –  měsíc internetu. Pustím rádio: Březen –  měsíc internetu. Televizi se snažím bojkotovat.
Ale i tak? Kam se poděl: Březen – měsíc knihy?

10 názorů na “Kam se poděl?”

  1. Nikam se nepoděl, jen je upozaděn, tím Internetem, co jede. Třeba v městský knihovně u nás je to umně propojeno, takže do akcí typu “přivedeš babičku, ani nemusí být tvoje, a můžeš na net zadarmo” se vejdou i nějaká čtení a dokonce prý noc s Andersenem, to jest děti a knihovnice v knihovně v noci potmě, jestli jsem to dobře pochopila…:) A všude visí anketa Moje nejoblíbenější kniha, podle mě malinko zcestná, já se nemůžu rozhodnout totiž!!!:)) Co vy, jaká je vaše nejoblíbenější kniha?

    Jinak březen je poměrně vděčný měsíc na nejrůznější výročí: 2.3.1933 v Liberci Hladový kongres + od 1984 Den boje spisovatelů PEN, 6.3. Den jódu, 7.3. Mezinárodní den motliteb žen, 8.3. ten Mezinárodní den žen, jak je někdo pro a někdo proti, 11.3. Evropský den mozku (ehm…), 15.3. Den práv spotřebitele…… 20.3. Světový den frankofonie (a moje babička má narozeniny…), 21.3. Světový den poezie, ale taky Mezinárodní den zdravého spánku a Mezinárodní den loutkového divadla… Hodně je toho na jeden březen, co?:) 

  2. Den jódu!!!! To je ono, chemie vítězí – kdy je den wolframu a sodíku? Už vidím ten kalendář: 6. 3. Miroslav / jód / nar. Eduard Kohout / sobota po 2. neděli postní.

  3. To je fakt. Akorát myslím, že my jsme na ně přímo nezapomněli, jen jsme kromě mojí babičky nikoho nejmenovali. Protože těch jmen by byl zase houf. Z našich vladařů vedle Masaryka ještě Ferdinand I. a Josef II. A potom nevladaři Jakub Malý a Ota Filip a Dominik Tatarka a Sudek a Boudník a Šebestián Hněvkovský a Karel Poláček a Ludvík Kundera a Josef Čapek a Bohumil Hrabal a Jiří Wolker a Jan Amos Komenský a Thomayer-Jamot a 25.a 26.3. Jan Beneš&Bene;š Jan, z nichž jeden je Emil Hakl. A Betty McDonaldová taky aaaaaaaa….

    No jód prý působí příznivě na inteligenci a chrup a tělesnou výšku… Upřímně řečeno nám tohle kdysi říkali obecně o masu, že kdyby ho nebylo, jsme pořád hloupý opice…

  4. > A 8.3.?
    Ten svátek je přece dávno zprofanován!

    Ještě René Descartes, 31.3. 😉

  5. Když už i TGM bloguje… Jinak o MDŽ byl v neděli zajímavý pořad v televizi, s ukázkami zvlášť zhůvěřilých oslav v 70. letech (Gott, Zíma, Větrovec a spol.). Svátek jódu musím od příštího roku začít slavit. Škoda, že rok má víc dní, než je počet prvků. A o kretenismu našeho vnitrozemského národa, páč nejíme sledě, se přesvědčujeme na každém kroku. Nejoblíbenější kniha? Jednoznačně Pan Hú!

  6. Jan Vaněk jr.

    Já myslím, že některé sloučeniny si taky zaslouží vlastní den, tak to vyjde akorát. Jo, a izotopy! My chceme den tritia, uhlíku <sup>14</sup>C a neštěpného uranu!

  7. A čím je zajímavej ten uhlík se dvěma supy?:)
    Ještě jsme taky zapomněli na den Tibetu, dneska. Mám ráda Tibet, tak i tak.

Můžete zanechat komentář: