Literární časopisy na konci ledna

Nové logo Tvaru Vzhledem k dvacetistupňovému mrazu za oknem se četba literárních časopisů jeví jako příjemná alternativa. Odhlédněme pro tentokrát od obsahu. Do nového roku vstoupily časopisy Host a Tvar s novou grafickou tváří. U Hosta se změnila hlavně sazba, zatím nevím jestli k lepšímu nebo horšímu. U obálky je nyní text upoutávky na největší zajímavost psán velkými písmeny, čárový kód byl doplněn o internetový odkaz a o číslo. U obálky se mi víc líbila verze předchozí. Host má nyní 110 stran :).
To Tvaru již v loňském roce nějaká ta stránka ubyla. Letos pak došlo k poměrně zásadní grafické proměně. Opět se změnilo i logo.  Lubor Kasal sice ve svém editorialu naznačuje, že vychází z mandaly, ale když si vzpomenu na pana Vajíčka, kterého na stránkách časopisu v nedávné minulosti oživili, tak nevím…
Drobnou zajímavostí je, že novou grafickou úpravu časopisu má na svědomí studentka zlínské Univerzity Tomáše Bati
Shodou okolností jsem tento týden v ruce držel nový grafický manuál vsetínské knihovny, který pochází také od studentky této školy. Manuál vypadal pěkně, teď jen jestli se podaří dodržovat zásady v praxi.

12 názorů na “Literární časopisy na konci ledna”

  1. Přátelé, kdybych vám měl povídat o čem se mi zdává, tak mi stejně věřit nebudete 😉

  2. mně se zdálo, že jsem zabila myš. byla jsem na sebe pyšná. pročež vyšlo najevo, že je to osmák nebo křeček a že ho zachránil bratr, druhdy militantní ochránce přírody. tot aky něco znamená?.))

  3. křečka vidět, zabít, chytit – náhrada okradenému. Bratra vidět – přátelství. militantní ochránce přírody – útulný byt. tot aky – přemýšlení.

  4. MYŠ CHYTATI – úspěch, dobré obchody, dobré manželství a blahobyt
    ZABITÍ – spácháš křivdu
    BRATR – přátelství proti nepřátelům

    ZDROJ: http://www.provaz.cz/sny/pismeno.php?trideni=3600

    kecale vymejšleči…:)

    mimochodem, ten tvůj odkaz je zajímavý především tím, že NEFUNGUJE;))

    Bratranci mě kdysi jako malinkatou přesvědčovali, že moje znamená zverokruhu je DINOSAURUS na procházce s deštníkem….

    Chtěla jsem ale krátce a prostě říct, že každej se sebestředně domnívá, že zrovna jemu se zdaj ty nejpodivuhodnější sny světa… avono ne.)

  5. tot aky je prostej překlep, ale děkuju, že i v drobných mých přebrebtech se odhodláváš hledat hloubku intelektuílní. proboha.)

  6. tak si taky listuju tím naším novým grafickým manuálem a snažím se sžít s novým lehce bezpohlavním logem knihovny 🙂

Můžete zanechat komentář: