Ondřej Hložek: Dědečkova almara

Ondřej Hložek: Dědečkova almara (obálka)
Ondřej Hložek: Dědečkova almara (obálka)

Tak přece jen další vydaný titul mého jednomužného nakladatelství. Tentokrát kniha pro děti od autora, kterého třeba již znáte z vydané sbírky Ulicí Dolorosa nebo z Textů.

Dvanáct krátkých příběhů Ondřeje Hložka, snoubících vzpomínky na dětství a pohádky, v nádherném prostředí ilustrací Jany Hrádkové, vás v knize Dědečkova almara zavede do světa, který se zdá pozapomenut, ale ne tak docela. Šermování s lotry, jízda po řece, almara, dýchající vzpomínkami na naše prarodiče, podmalováno teskným zvukem foukací harmoniky, to vše vám připomene, že dětmi můžeme zůstat i ve zralejším věku skrze příběhy, které sami dokážeme vyprávět.
ISBN 978-80-905649-3-0

Ondřej Hložek

Ondřej Hložek (1986) se narodil v Opavě. Absolvent Slezské univerzity v Opavě, obor Česká literatura. Vydal sbírky Tížiny (Dalibor Malina, 2011), Domů (Srdeční výdej, 2013), Ulicí Dolorosa (Pavel Kotrla – Klenov, 2017), Teď (Protimluv, 2017). Pořádá různá autorská setkání (Básnické hlasy, Literární Myslivna aj.). Jeho básně byly přeloženy do francouzštiny, italštiny, slovinštiny a maďarštiny.

Předchozí autorovu knihu – sbírku Ulicí Dolorosa – si můžete připomenout například prostřednictví projektu DOLOR / Na prahu kostěného světa

Můžete zanechat komentář: