1. pomoc: kouzlo nechtěného

Potřeboval jsem o víkendu něco slepit vteřinovým lepidlem. Samozřejmě, že to nechtělo držet, a tak jsem si přečetl návod na obalu lepidla. O jeho skrytou poezii se musím podělit i s vámi:
Při slepení kůže násilně neoddělujte. Omývejte v teplé mýdlové vodě a poté opatrně tupým předmětem, např. lžící oddělte. Při slepení očí omývejte řasy vatovými tampóny namočenými v teplé vodě tak dlouho, dokud se lepidlo úplně nerozpustí, obvykle 1-3 dny. Oči neotvírejte násilím. Konzultujte s lékařem. Při požití se ujistěte, zda jsou průchodné dýchací cesty. Produkt polymerizuje ihned již v ústní dutině, proto je nemožné jej spolknout. Sliny produkt oddělí od ústní dutiny během několika hodin.
Jsem opravdu rád, že se mi neslepily řasy, návod bych si pak stejně asi nepřečetl 😉

6 názorů na “1. pomoc: kouzlo nechtěného”

  1. *lol*
    Škoda, že to nebyl překlad, nebo byl? To by byla ještě větší sranda, že, J. V. Jr.? 🙂

  2. No vy se smějete, ale důkladně si přečíst návod (pochopitelně předem, než tubu vůbec otevřu) a řídit se jím je opravdu důležité: tuhle to jeden udělal a dostal se až do časopisu Urologie pro praxi jako Kazuistika 2 (upozorňujeme brouzdaly, že následující záběry jsou poněkud drastické, zvlášť když si stáhnete původní PDF i s fotodokumentací. Ovšem ta rovnice je natolik einsteinovsky geniální, jakož i celý styl lékaře pokoušejícího se ne zcela úspěšně o jahelkovsko-larichovský humor, že by zasloužila zvěčnění v další studii Jana Nejedlého – mohl by ho Mj na odkaz upozornit?).

  3. Sakra: alarichovský samozřejmě, a to jsem si dával náhled.
    Aspoň mě to konečně dokopalo k registraci, abych po sobě příště (doufám) mohl mazat.

  4. Jen pro doplnění, slovenská verze textu je mnohem prozičtější: V priebehu niekoľkých sekúnd zlepí kožu i riasy! Nepatrí do rúk deťom! Pro zasiahnutí očí ich ihneď vyplachnite vodou a vyhľadajte lekára! Znečistenie kože odstráňte acetónom.
    JV: Spameři mne netrápí, pMachine je umí blokovat např. pomocí zákazu IP adresy, takže se sice zaregistrují, ale komentář stejně poslat nelze. Úpravy komentářů může provádět pouze člen s právy některého stupně administrátora.

  5. Káča Bolechová

    No, tak to mi připomnělo, minulý týden jsem omylem do práce odjela v pantoflích, které nosím k popelnici.
    Jsou to takové ty polystyrenové plácačky
    za pár korun, a jak na potvoru se mi ještě rozlepily, tak jsem čapla vteřinové,
    nic moc to opravdu nelepilo, ale domů jsem dojela. Poetické varování jsem nečetla, ale jak tak zjišťuju, až mi třeba
    upadne noha, zkusím to lepidlo, vypadá
    to, že je spíše určeno k lepení lidského
    těla než ostatních materiálů

Můžete zanechat komentář: