7 000 knih zdarma

Není to bohužel nejčerstvější zpráva, a tak to už nestihneme. Stalo se tak ale v Holandsku, kde nakladatelství Lemniscaat rozdávalo ve vlaku 20 titulů z oblasti filozofie a psychologie.
Více na Expatica.com.

5 názorů na “7 000 knih zdarma”

  1. No sice v menším, ale přesto je to možné i u nás. Kamarádka nedávno od kohosi dostala 800 knih, které už údajně nepotřeboval – žádná filozofie ani psychologie, hlavně společenské romány to byly. A u nás na nádraží paní přednostová nechává na stolečku přebytečné knížky cestujícím. To zase bývají hlavně detektivky, nebo dětský obrázkový  knížky v němčině, občas tomu chybějí stránky, ale většinou se po om zapráší… Vlastně i v Holandku se ty knížky rozdávaly ve vlaku – asi mají literatura a dopravní prostředky něco společného:)) .

  2. No, mohl. Ovšem pokud si vezmete, že Rudiš píše výhradně z pozice těch strojvedoucích a vlakvedoucích a pokud pominu Bílý potok, Nebe pod Berlínem je o metru, které u nás máme jen v Praze a myslím, že cestujících, kteří ho křižují z konečné na konečnou, aby mohli něco zažít a s někým si trochu popovídat, je menšina, tak Rudiš sice promluvil a může pokračovat, což on podle všeho bude, když se chystá další díl BP, ale stále tu zůstává prostor pro další…

  3. Tak za prvé *nejen* psychologie a filosofie; a za druhé bych se zas tak neradovala, když knihy byly údajně opatřené nálepkou, aby je cestující “po použití” nechali ve vlaku a pokud možno nepodlehli pokušení odnést si je domů. 🙂
    Ale i tak je to hezký nápad. Já bych podlehla. 😉

  4. Já jsem si jednou ve vlaku zapomněla Čechy na vlásku od Kurase a je zajímavé, že ačkoli mi o té knize všichni až na toho, kdo mi ji půjčil, říkali, že je ke ztracení velmi vhodná, tak se za půl hodiny, kdy si ti modří volali z mašinky do mašinky, z pomalíku do rychlíku, prostě nenašla. Výsledkem čehož bylo, že jsem do týdne měla Kurase dva, jednoho na vrácení a jednoho pro sebe a taky že se mě pak všichni průvodčí ptali: Tak co knížka, našla se, našla?:)) 

Můžete zanechat komentář: