Vsetín očima fotografů

image

Tak se v knihkupectvích na Valašsku objevilo nové CD s názvem Vsetín očima fotografů v ceně 250 Kč. Cena je to tak akorát, ale mohla být i nižší, neboť za 590 Kč je k dostání knižní encyklopedická publikace Okres Vsetín, která obsahuje i datový disk. Člověk, který se rád přehrabuje v antikvariátech a archivech (třeba já) sice nebude z většiny obsahu nijak moc překvapen, a to navzdory tvrzení, že CD má obsahovat unikátní záběry. Ale abych byl spravedlivý, tak záběry z roku 1968 jsem neznal.
Výhrady si ale zaslouží zpracování CD. Plusem sice je, že velká část CD je zpracována v HTML, takže nejste omezeni platformou, ale rozhodně to není v žádná úžasná forma, ale je zde několik nedostatků. Například používání tagu iframe, na kterém je prezentace postavena není nejlepší volbou, stejně tak skutečnost, že se otevírá v režimu celé obrazovky. O znalosti CSS ani nemluvě. V jiném případě zase za autory odvedl kus práce prohlížeč Compupic, který umí generovat galerie i spustitelné prezentace. Znám několik lidí, nadšenců i profesionálů, ze zdejšího kraje, kteří by si se zpracováním poradili lépe.
Přesto tyto výhrady se ale jedná o záslužný počin. Snad jen fotografie mohly být ve vyšším rozlišení, ale tento názor může být dán i mou profesní deformací.

3 názory na “Vsetín očima fotografů”

Můžete zanechat komentář: