Živel 24

Neuvěřitelné! Mnohokrát ohlašovaný Živel 24 je konečně venku. Cestou z redakce do tiskárny nabral tedy pořádné zpoždění, jak ostatně dokazuje datace 2003 na přiloženém CD. O důvodech, které k tomu vedly se ostatně více dočtete na domovských stránkách programu. Pro blogerskou veřejnost bude pravděpodobně nejzajímavější článek Adama Javůrka o fenoménu blogování. 🙂 Pro znalé to sice nebudou žádné převratné novinky, ale jako informace pro širokou veřejnost je to dostačující přehled. Navíc se o tomto článku zmínit musím, když mi v něm Adam nabízí úplatek ve zveřejnění odkazu na tyto stránky. 🙂 Takže dík!
Jinak Živel pokračuje tam, kde skončil minule. Technologie, styl, overground: přesně to, co má v záhlaví. Číslo je tentokrát věnováno amatérům. Takže je tu něco o amatérských animovaných filmech, ale i něco o různých ipsačních mašinkách. Literatura je zastoupena povídkou Tobiáše Jirouse, která není zastoupena v povídkovém souboru Počkej na mě, Valentýne.
Takže: příjemné (a vlastně už nečekané) překvapení. Doufám, že na příští číslo nebudeme muset čekat do dalšího tání sněhu.

9 názorů na “Živel 24”

  1. Pavle ty mne bavíš – nevím co to je, ale zapl jsem to 🙂

    Řekl bych, že jsou to prostředky na provázání různých zdrojů. Chápu to tak, že pokud někdo cizí napíše např. na svém blogu nějakou reakci na některý tvůj článek může na něj těmito prostředky upozornit na tvých stránkách. (A to přidáním specifického kódu do svých stránek) Jestli jsem to špatně přeložil/pochopil tak mne opravte.

    http://www.movabletype.org/docs/mttrackback.html
    http://www.hixie.ch/specs/pingback/pingback

  2. Vidím, že budu muset konečně zprovoznit svoje osobní stránky s Movabletypem, abych ti, Pavle, mohla demonstrovat přednosti trackbacku v akci.
    Nebo napiš něco o zahrádce a budu je demonstrovat prostřednictvím Martinova deníku. 😉

  3. Ale já vím k čemu to slouží (když už jsem pracně přeložil manuál k pMachine, kde se o tom taky píše). To ale neznamená, že mne přednosti TB a PB stále neuchvátily. 😉
    Všimli jste si vůbec někdo hlášky na http://www.zivel.cz/ ?

Můžete zanechat komentář: