Literární časopisy na počátku května

Nebýt toho, že pravidelně poslouchám Vltavu, asi bych nezaregistroval, že můj oblíbený časopis Plav existující doposud pouze v internetové verzi začíná vycházet i v tištěné podobě. Tato verze má doménu na adrese http://www.svetovka.cz. Už z toho je patrné, na chce navazovat na starou dobrou, ale neexistující Světovou literaturu. Tento nový měsíčník by měl jít do distribuce v pondělí a číslo by mělo být věnováno překladům ze současných slovanských literatur. Doufám, že bude i v mém oblíbeném knihkupectví. 🙂
Dorazil i Tvar, už ve (staro)nové redakci, tedy pod vedením šéfredaktora Lubora Kasala. Obsahové změny zatím příliš patrné nejsou, personální ano. Ne všem se líbí, soudím tak nejenom podle emailů obíhajících internetem.
Literární noviny opět zprovoznily internetové stránky. Obsahově je to bída. No, není se čemu divit. Moc se to číst nedá ano tištěné. Ale protože situaci sledujeme, občasnému nákupu se nevyhneme. Tak se aspoň přimluvte se za znovuoživení archivu u webmastera stránek.

4 názory na “Literární časopisy na počátku května”

  1. Na kontaktní mail svetovka.cz jsem minulé úterý psal, že by nebylo marné tam někde uvést, kolik ta legrace bude stát a jaký bude mít rozsah. Žádná odpověď – věnovali tu dobu usilovnému webdesignování, aby byly stránky tmavošedým písmem na středněšedomodrém pozadí se zcela neviditelnou navigací. Nu, echtovního fríkulínství není nikdy dost; flash doufám přijde brzo. Viktor by se měl stydět, že s někým takovým spolupracuje.

    Osobně mě Tvar šestka potěšil nebo spíš zaujal, jako už dlouho ne – tedy víc výběrem témat než (ne)kvalitou jejich zpracováním, o stále rostoucí negramotnosti nemluvě. Sedmička nic moc, ale osmičku budu muset urychleně sehnat; u devítky jsem byl na vážkách (kam bych přišel, kdybych si ho kupoval tak často?) ale na veletrhu ho rozdávali zdarma (děkuji zwířeti za upozornění).

  2. Jan Chromý

    Cena časopisu je stanovena na 30 Kč, při dodávce poštou 35. Rozsah čísla se pohybuje okolo 70 normostran textů. Tyto údaje budou záhy na našich stránkách uvedeny.
    Na maily obecně samozřejmě odpovídáme, problém je zřejmě v tom, že jsme žádný takový neobdrželi. Funkčnost naší mailové adresy samozřejmě prověříme.
    Bylo by ale na škodu věci projekt časopisu pro světovou literaturu odsoudit už během jeho vytváření kvůli takovémuto technickému problému, nemyslíte?

Můžete zanechat komentář: