Nad A2 14/2006

Dnešní číslo A2 mne potěšilo hlavně jedním drobným článkem Jiřího G. Růžičky Hodně krutej Pomeranč na str. 18, který si všímá pořadu SuperPomeranč České televize. (Mne osobně štve, že se v názvu tohoto pořadu celkem nesmyslně objevuje nadužívané super.) Krom drobného rozboru poukazuje článek na skutečnost, že Pavel Anděl má nyní dramaturgicky pod palcem všechny tři hudební pořady ČT věnované mladým: Poprask, SuperPomeranč a Noc s Andělem. Nedávno jsem měl snahu posledně jmenovaný pořad asi tak třikrát za sebou sledovat. Jak jiným slovem nazvat monotematičnost? Nuda? Asi jo. To samé ten velký Pomeranč.
Taky mne napadá, zda by nestálo za to zaktualizovat písňový text Lesíka Hajdovského: A všechnu hudbu pořád řídí: Petr Janda, Miloš Skalka, Pepa Vlček…

Související:

Manželé  – Všichni hrajou dobře

2 názory na “Nad A2 14/2006”

  1. no… co k tomu dodat? jako autor některých námětů a člověk, který tak trochu vidí do zákulisí, si dovoluji se závěry článku pochybovat… a jsem hodně zvědavý, jestli se v A2 objeví odpověď L.P. Fishe, kterého podobně jako mě zarazilo, jak “informovaný” pan Růžička je, např. když píše o Samorostu jako o nějaké triviální podružnosti (a jde přitom o umění, které nás ve světě reprezentuje stejně dobře, ne-li líp, než třeba Krteček, a dostalo se i do výběru Czech100 – http://czech100.com/). nejsem proti kritice, ale ať je fundovanější. (což je samozřejmě zaujatý názor, ale tvoje referování o A2 vs. LtN mi nezaujaté taky nepřijde. ale to by bylo asi na jinou diskusi…)

  2. A2 vs. LtN: nejsem ani na jedné straně.
    Ale jinak zaujatý jsem, něčím, proti něčemu, jinak by to asi nemělo cenu.

Můžete zanechat komentář: