Čtenář časopisů na počátku listopadu

Za posledních čtrnáct dní kopka časopisů na mém stole poněkud narostla. S podzimem se prostě urodilo. Například poslední číslo Revolver revue. Ta kráčí stále stejným směrem, žádná výraznější změna. Škoda. Trošku mám ta bývalá undergroundová revue zkameněla. Literatury zde není mnoho, převažuje výtvarno.
Mnohem více mne potěšilo třetí letošní číslo časopisu Navýchod, které obsahuje spoustu etnografického materiálu o prostoru na východ od Aše. Někoho by mohla zajímat Etnogeneze národů: Slovanské kmeny, která zde vychází na pokračování.
Třetí číslo revue Intelektuál mne kupodivu překvapilo celkem mile. Akorát se nemohu zbavit dojmu, že se vlastně jedná o jakousi tištěnou verzi Dobré adresy. Titéž lidé, tytéž názory (Radim Kopáč, Vladimír Novotný…). Intelektuál je ale graficky střídmější a názorově kompaktnější, takový trošku blíženec Analogonu. Listopadové číslo Dobré adresy přináší rozsáhlý blok věnovaný mezinárodnímu festivalu Poezie bez hranic 2003. Miroslav Cingl si v článku Weblog sobě všímá tohoto i zde přítomného fenoménu. Do eseje o dílu Milana Kundery se mi zatím nechtělo.

Můžete zanechat komentář: