32 názorů na “Zimní ovoce: jablka”

  1. No svým způsobem má tohle znetvořené jablko do sebe víc:)) S tím “?” by nejspíš poradil nějaký machr botanik, protože ani není řečeno, na čem a kde to roste… Tudíž mně to například připomíná psí víno alias přísavník a to zdaleka ne proto, že by to něco takového bylo, ale protože moje babička tak říkávala všemu neznámému, co se nesmělo strkat do pusy…

  2. jj tohle jablko je takové “umělečtější”, ale já jsem “kýčař” 😉
    btw mě jako malou taky varovali před psím vínem.:o)

  3. Když jsme kdysi v zimě hladoví chodili po kotárech, lezli jsme zvěři do krmelců a kradli zmrzlou cukrovou řepu. A jaká byla! Aj jabka! Vivat Kopčem!

  4. A pak jsme přišli domů a máma nám dala večeři:))) No však, báječná kniha to je, netvrdím opak:)

  5. Nikoli. Pak jsme si uvařili šalvějový čaj, zalezli na seník. Byl Nový rok, močopudná šalvěj nás hnala do mrazu každou hodinu. Krásnější než v knize…

  6. Srandičky, srandičky, ale viděli jste Annaudův film “Boj o oheň”? Tam si opatřovali proteiny ještě jinak…

  7. Jméno růže jsem viděl ve třinácti jako “mládeži do 15 let nepřístupný film”. (Ddodnes si vybavuju, jak jsem se bál, že mi bába za kulatým okýnkem v kině Beseda ve VS, co je tam teď krčma, neprodá lístek…) Ano, film lepší knihy…

  8. Jistě, erotická scéna s Valentinou Vargasovou (jméno chilofilovi jistě známé) se mi rovněž silně zapsala do paměti.

  9. Mimochodem ta kalina je bylina vhodná ke konzumaci v případě menstruačních potíží aaaa příušnic. Ale vy jste vlastně jedli cukrovku:))

  10. Kalina líp chutná v ukrajinských a ruských písničkách… A ty také léčí, občas.

  11. Rský písničky teď ale u nás provozuje snad jen Ahned má hlad. Tudíž mě na tý fotovýstavě pobavila i Sutnarova originální obálka z 1. vydání románu Ahmed má hlad…:)
    Zrovna jsem se v rámci pracovních povinností dočetla, že nějaký zedník ve Smilových Horách namaloval svý vyvolený na štít domu Kozinu, který v té obci nikdy nebyl ani s ní neměl co společného. Líbí se mi ta sprejerská logika z počátku minulého století: “Anča se mi líbí, tak jí šlehnu na omítku Nikolu Šuhaje loupežníka, to byl kabrňák…:))”

  12. Ahmed hraje spíš Balkán. Díky Lauře má kapela v repertoáru i písničky rusínské (“Pošyj mi, Janíčku…”) či klasickou ukrajinskou lidovku (“Tyž mene pidmanula…”). Pokud jde o ruské, v počátcích kapely se na Slamníku občas hrál – tuším – Dožď od DDT.

  13. Možná by se dalo do Fór po straně přidat téma hudba:) Napadl mě teď v souvislosti s Ahmedmáhlad Kamil Jasmín, ale protože zpívá česky o Parnících a podobně plynulá návaznost je v tahu. Jo. http://www.volny.cz/kamiljasmin Ne že by to nebylo částečně dětinské, ale slogan “holky, to jsou lišky, mají svý časopisy a taky čtou knížky…” je téměř dokonalý:))

  14. Łukasz-Polska

    witam ! 🙂 i pozdrawiam wszedłem tu całkiem przypadkowo no i nie ma sie co dziwić ze nic nie rozumie z tego co tu jest napisane 😛 w sumie to Ty pewnie tez nie wiesz co ja pisze hehe – later & respects for You :]

Můžete zanechat komentář: